Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrencilerinden Özel Gereksinimli Bireyler için Teknoloji Destekli Öğretim Uygulaması

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği ve Özel Eğitim Öğretmenliği bölümü öğrencileri, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi topluma hizmet uygulamaları ders kapsamında Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan ÖZGÜR moderatörlüğünde, özel gereksinimli çocuklar için mobil ortamda birebir öğretim programı geliştirmişlerdir.

Topluma hizmet uygulamaları kapsamında disiplinler arası çalışma yürüten iki bölüm kendi alanlarının bilgi birikimleriyle eğitimin zenginleştirilmesi, günümüz çağı çocuklarının teknolojiye olan ilgilerinin de bilinciyle Özel Eğitim bölümü öğrencileri; Aygül SÜLEYMANOĞLU, Mahsun AHMETOĞLU, Mesut GENCEBAY, Alperen YILMAZ ve Mesoure TZİAFER öğretilen kavramların görsellerinin belirlenmesi, uygulamaların seslendirilmesi, yöntemin işleyişi ve planlama sürecini gerçekleştirirken, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği öğrencileri; Yasin ERTAŞ, Burak APO, Nilcan ALAS, Soner DURAN, Enise ODABAŞ, Elif HACIOĞLU, Necla VATANSEVER ise dijital ortamda tüm verilerin çoklu ortam öğretim tasarımı ve mesaj tasarımı bağlamında bir araya getirilerek birebir öğretim yazılımının nihai halini oluşturmuşlardır.

Geliştirilen mobil tabanlı birebir öğretim yazılımı Özel Marmara Yunuslar Özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde öğrenimine devam eden 8 ve 7 yaşında iki öğrencinin kavram öğretiminde kullanılmıştır. Öğretim sürecinde gerçekleştirilen gözlemlerde öğrencilerin ilgili kavramları büyük bir keyifle ve hızlıca öğrendikleri belirlenmiştir.
Ek Resimler
Bu içerik 15.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 883 kez okundu.